Språksubba

Ordet "extas" är verkligen användbart och dessutom helt underbart i största allmänhet. MEN! Dess synonym är bannemej snäppet bättre! För det är nämnligen : HÄNRYCKT!
Ooohh yääh liksom! Vilken total lycka att får säga "jag är så hänryckt just nu". Hänryckt! Man får sånna feeling av det! Scheisse bajse det är verkligen nåt utöver det vanliga.

Men för att återgå till "extas". På lexin kan man slå upp lite mumsiga ord (var där Fritjof och Jöran hittade "hänryckt") och då finns den här härliga förklaringen till "extas":

Svenskt uppslagsord
extas [ekst'a:s Uttal] extasen subst.
hänryckning
Exempel
  • vara i extas

Åh! Sååå lövli att de har "vara i extas" som exempel :D Men det absolut bästa av allt är den finurliga funktionen att man kan lyssna på hur ordet låter. Vad är det då som är så hänryckande med den då? JO, att kärringen som ska säga "extas" säger det så brutalt o-extasigt som man bara kan säga det! Hon är verkligen inte i extas nånstans! Å inte en gnutta hänryckt heller för den delen! Hahhaha! Orka vara helt totalt mega-oengagerad när man säger det ordet! Hon borde ändå vara lycklig över att få ha sin röst med på internet. Värsta 15 minutes of fame eller så. I och för sig bara en sekund men ändå! Antagligen är det nån förstoppad språk-bitch-kärring som aldrig har fått uppleva en äkta "OMG-VI-MÅSTE-HA-TRÄSKOR-HELA-TIDEN-I-VÅR-EXTAS" Synd för henne!

KÖRVHÄJJ! (På dig också din språksubba med uttalsproblem!)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback